Området

Tio mil till Stockholm, nio till Arlanda, sju till Uppsala, tre till Norrtälje, två till Hallstavik. Här ligger tätorten Älmsta. Ett litet samhälle med övervägande villabebyggelse med ca 1.000 invånare. Mitt i idyllen ligger Elmsta udde vid Väddö Kanal.

Elmsta Udde ligger på fastlandssidan. På andra sidan bron sträcker sig Väddö. Norrut ligger fiskesamhället Grisslehamn med närhet till Åland. Söderut passerar vi Barnens Ö på väg till Simpnäs med förbindelse till Arholma.

Tack vare att många fritidsboende och turister söker sig hit, så har vi ett brett utbud av butiker, caféer, restauranger och samhällsservice året runt. Dessutom har vi ett rikt kultur- och föreningsliv.

Populära restauranger/matställen är Ankaret, Destination Gåsvik, Vischan på Kröns, Väddö Gårdsmejeri Café & Gårdsbutik, Leffes Kök Grisslehamn.
I Grisslehamn finns hotell Havsbaden med restaurang och SPA-anläggning samt flera matställen i anslutning till hamnarna. Sommartid: Bondens glasskalas och hamburgeri, Za´atar Café.

Den ideella föreningen Väddöbygden är sammansatt av frivilliga krafter som ser till att hela bygden utvecklas och inte minst Älmsta.
2017 invigdes Väddö Gångbrygga längs kanalstigen. I Elmsta park arrangerar föreningen Väddöbygden aktiviteter av olika slag med sång och musik, utställning av veteranbilar, sportbilar och sportbåtar. I slutet av juli kommer höjdpunkten för alla som besöker Väddö - Elmsta-Natta - med uppträdanden, tävlingar, tivoli, knallar och allsköns aktiviteter för gammal och ung från morgon till kväll, alltid sista fredagen i juli.

Det är gångavstånd till busstationen i Elmsta centrum där även ICA Väddö, apotek, damklädesbutik Belle Amie och Systembolagets utlämningsställe Pappersstugan. Vidare finns Elmsta Järn, en välsorterad järn- och färghandel i anslutning till Elmsta Centrum. Från Älmsta utgår SL-bussar till Norrtälje, Hallstavik, Singö, Simpnäs. Turtätheten till Norrtälje är mycket bra. Från Norrtälje går bussar till Stockholm fyra gånger per timme.

På Väddöbygdens hemsida finns mer om aktiviteter och föreningar på Väddö. www.vaddobygden.se
Du kan också ladda ner Roslagsappen i din mobil för att få det mesta av vad Väddöbygden erbjuder, www.roslagsappen.se

Prisad gästhamn, Artikel i Båtliv 6, 2016.pdf